Az argán olaj csodája (Marokkó aranya)

Az argán olaj, latinul Argania spinosa, amelyet folyékony aranynak vagy Marokkó aranyának is szoktak becézni jótékony hatásai és megjelenése miatt.

Az Olivia Natural webáruházban 30 ml-es kiszerelésben kapható, teljesen természetes, 100%-os tisztaságú, finomítatlan és hozzáadott illatanyag-mentes változatban kapható. Az argán olajat kiemelkedő alfa-tokoferol tartalma miatt általában ránctalanításra és bőrfiatalításra használják, mivel zsírsavai feszesítik és egyben rugalmassá is teszik a bőrt.

Eredetileg az argán olaj felhasználása Észak-Afrikából származik, Marokkó államból. Először a hajra gyakorolt pozitív hatásairól vált ismertté világszerte, csak később kezdték alkalmazni a bőrön is, amire csodálatos hatást gyakorol.

Az argán olajat fakósárga-aranysárga színéről ismerhetjük fel, nem túlzottan sűrű folyadékként. Rendkívül erőteljes illata jellegzetes, enyhén mogyoróra emlékeztető aromával bír. Magát a folyadékot az argánfa terméséből nyerik, amely Marokkóban őshonos, nem áttelepíthető fajnak számít. Összesen csak Marokkóban, kis mértékben pedig Algéria félsivatagos vidékén és Izraelben található meg.

Gazdag E-vitamin tartalmának köszönhetően ez az olaj serkenti a bőr vízmegkötő képességét, és Szkvalén tartalmából fakadóan alkalmas a pattanások és a gyulladások kezelésére is.

100%-ban természetes, bio és vegán termékről beszélünk, amely antiallergén is, tehát minden bőrtípusra használható. Az argán olaj alkalmazását általában heti egy-két alkalommal javasolják, viszonylag vékony rétegben bemasszírozva az adott bőrfelületen.