Milyen egy okos mosogatógép?

Talán nem túlzás azt állítani, hogy napjaink hősei azok a háztartási gépek, amik nap, mint nap segítségünkre vannak – nemcsak a konyhában, de a fürdőszobában, nappaliban, és lakásunknak szinte minden részében. Bár egyénenként eltérő, hogy kinek melyik elektronikai árucikk a leghasznosabb, általánosságban elmondható, hogy a mosogatógép az egyik legnépszerűbb mind közül.

A konyhai teendőket jelentősen megkönnyíti, ha társunk egy mosogatógép. A sok sütés-főzés mellett ugyanis egy háziasszonynak érthetően nem sok energiája (no’ és kedve) marad a romok eltakarítására. Ilyenkor a szerencsések elindíthatnak egy gyors programot mosogatógépükön, ami gyorsan és alaposan eltávolítja az edényekre ragadt szennyeződéseket.

De vegyük sorra, miket is tudnak a legkorszerűbb és ún. „legokosabb” mosogatógépek napjainkban:

  1. Beépíthetőek: ha az igényeink alapján jobb egy beépíthető szerkezet, ma már könnyen megoldást találunk rá.
  2. Halk: főleg azoknak fontos szempont ez, akiknél a konyha és nappali egy helyen található. Egy halk mosogatógép mellett bármit csinálhatunk: zavartalanul beszélgethetünk, filmet nézhetünk vagy altathatjuk csemeténket a nappali szőnyegén.
  3. Energiatakarékos: a legjobb gépek víz- és energiafelhasználásának kialakításakor figyelembe veszik a környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontokat is.
  4. Önműködő: a legprofibb mosogatógépek nagy előnye, hogy hatalmas terhet vesznek le az ember válláról. Bár olyat még nem dobtak piacra, ami helyettünk is bepakolja a tányérokat és poharakat, de olyan kapható, ami kisebb képességekkel ad valami pluszt. Ilyen az a funkció, ami automatikusan kinyitja a gép ajtaját egy program végeztével. Így a pára akkor is ki tud szállni a belső térből, ha mi nem vagyunk otthon.