Oktatási és Hatósági Osztály rendezvényei

Idén is megrendezésre került hagyományos „Elismerő ünnepségünk”

A Békés Megyei Kormányhivatal 2015. május 27-én ismét megrendezte „Elismerő ünnepségét” az országos versenyeken 1-10. helyezést elért tehetségeknek. Az ötvenhét díjazott tanulóból a képzeletbeli dobogóra tizennyolcan állhattak fel.

Az elismerésben részesülő tanulókat a kormányhivatal főigazgatója Petróczki Zoltán Gábor ünnepi beszédében az alábbi sorokkal köszöntötte:

 

Születésünknél fogva mást és mást kapunk, de hogy ki miként sáfárkodik a talentumával, az a személyiségtől is függ. Aki jól bánik a kapott értékkel, az megduplázza, megsokszorozza.

  A tehetségek felismerése és gondozása kimagaslóan fontos feladat. Ezért elismerés illette mind a harmincnyolc felkészítőt, akik meglátták diákjaikban a lehetőségek és nem hagyták elveszni azt. Bízunk benne, hogy Békés megye büszkeségei a továbbiakban is csak gyarapodni fognak és rendezvényünket évről-évre számos díjazottal bővíthetjük.

Csoportkép

 

Az ünnepségen készült képek galériája.

Vizsgaelnöki képzés

A Békés Megyei Kormányhivatal a 2015. évi május-júniusi vizsgaidőszak szervezésével, lebonyolításával kapcsolatban szakmai fórum keretében érettségi vizsgaelnöki felkészítő képzést tart.

„Tanévkezdő” konferencia

A Békés Megyei Kormányhivatal 2014. október 1-jén hagyományai és jó gyakorlatainak folytatásaként az idén is megrendezte tanévkezdő konferenciáját, melynek kiemelt témái a köznevelés 2014/2015-ös tanéve előtt álló feladatai, a KLIK fenntartói teendőiben történt változások, valamint a pedagógusok minősítési rendszere volt.

Tanévkezdő Konferencia 2014.10.01 A Szent István Egyetem békéscsabai nagyelőadójában összegyűlt több mint 300 érdeklődőt dr. Lukácsi Krisztina, a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója köszöntötte, majd a rendezvénynek helyet adó egyetemi kar megbízott dékánja, dr. Bíró Tibor üdvözölte a résztvevőket. A szakmai előadók Czunyiné dr. Bertalan Judit, az EMMI köznevelésért felelős államtitkára, Hanesz József, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke és Thaisz Miklós, az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkárság főosztályvezetője voltak.

Konferencián a résztvevők egyrészt segítséget kaptak a jogszabályváltozások értelmezéséhez és szakszerű alkalmazásához – ezzel is támogatva a köznevelés jogszerű működését –, valamint választ kaptak az őket érintő kérdésekre. Mindenki számára világossá vált, hogy a köznevelés megújítása a jogszabályi környezet kialakításával, a tartalmi szabályozás átalakításával és a fenntartói-működtetői rendszer kialakításával elindult. A rendszer finomhangolása áll előttünk.

 A konferencia résztvevői között megtalálhatóak voltak a megyében működő köznevelési intézmények vezetői, pedagógusai, tankerületi igazgatók, járási hivatalok vezetői, és az intézményfenntartók képviselői is.

Tanévnyitó Rajzkiállítás

A Békés Megyei Kormányhivatal négy turnusban 2014. június 16. és 2014. július 11. között immáron második alkalommal szervezett térítés ellenében nyári tábort Kormány-Kuckó néven a törzshivatalban, valamint a szakigazgatási szerveiben dolgozók gyermekei részére.

A 2014. évi vizsgaidőszakokhoz kapcsolódó érettségi vizsgaelnöki felkészítő képzés

go here Témája: A 2014. évi vizsgaidőszakokhoz kapcsolódó érettségi vizsgaelnöki felkészítő képzés ( follow url Jogi, szakmai továbbképzés érettségi vizsgaelnökök számára)

Napirend

14.00–14.10      Köszöntő

                           Marton József, oktatási főosztályvezető - Békés Megyei Kormányhivatal

14.10–14.25      Békés megyei adatok az érettségi szervezés jelen szakaszában

Előadó: Belleli Anna, oktatási referens – Békés Megyei Kormányhivatal

14.25–16.00      Érettségi elnöki felkészítő képzés

                           Előadó: Molnár József, oktatási referens –Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal

Óvodai Köznevelési Konferencia

A Békés Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztálya, Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatával közös szervezésben 2014. március 6-án megrendezésre került „Óvodai Köznevelési Konferencia” címmel az a szakmai konferencia, melyen közel 200 fő vett részt.
A konferencia kiemelt témájaként a közeljövőben bevezetésre kerülő pedagógus életpálya modellt, a pedagógiai szakmai ellenőrzéseket és az óvodai fenntartók feladatait jelöltük meg.
A konferencián résztvevők köre: állami és nem állami fenntartásban lévő óvodai fenntartói feladatokat ellátó vezetők és munkatársaik, óvodavezetők és helyetteseik, valamint az érdeklődő óvodapedagógusok, akikhez eljuttattuk az általunk készített meghívókat.

Földárverés

Nemzeti Földalapkezelő Szervezet logója

Európai Uniós pályázatok

 

Járási hivatalok

Kormányablak

Kormányablak

mohu választások KSzK KSzK Belső piaci szolgáltatási irányelv üvegzseb